Bavul Hazırlamadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken Seyahat İpuçları

Aman okumam ben, izlerim diyen varsa Seyahat İpuçları videoma alalım. Sonra da beğenirsek Youtube kanalıma abone olalım mutlaka. Daha çook ipucu gelecek. 🙂

Ağır bavullar!

Uzun ya da kısa seyahatlerin en büyük sıkıntısı.  Organize olmak tüm hayatımızı kolaylaştıracağı gibi tabii ki de seyahatlerimizi de kolaylaştırıyor. Bir kaç küçük ipucu ile bavullarımızı hafifletmeye ya da zaman kazanmaya var mıyız? Şimdi size çok seyahat eden biri olarak kullandığım 5 ipucunu veriyorum.

  1. Çaylar Kilitli Poşetlere

Özellikle gezilerin son günlerinde maddi anlamda sıkışıklık durumu oluyor. Özellikle biz öğrenciyken gezerken son gün yanımda maksimum 10 Euro ile dönerdik. 😀 İlla ki o paralar son güne kadar suyunu çekmek zorunda çünkü.

Eğer kahveye, çaya düşkünseniz Starbucks’lara veya başka kahve dükkanlarına bir dünya para harcamaya gerek yok. Bitki çayları bu noktada imdadınıza koşuyor. Yapmanız gereken tek şey çayları veya ikisi bir aradaları atın bir kilitli poşete sonra da çantanıza. En önemli avantajı çantanızda hiç ağırlık yapmayacak, onun yerine paranız ağırlık yapacak. 🙂

Gerekli olan kafein ihtiyacınızı sadece kafelerden sıcak su isteyerek giderebileceksiniz. Bunun için ya çok az bir ücret ödeyeceksiniz ya da Starbucks termosunuz yanınızdaysa Starbucks’dan ücretsiz bir şekilde almaya hazır olun. Bedava ya da sudan ucuz kahveleriniz afiyet olsun. 🙂

2. Lens Kutuları Hayat Kurtarır

Fondötenler, yüz için güneş kremleri, bakım kremleri özellikle kısa seyahatlerde küçük seyahat çantalarında yer kaplamak için bire bir. Bu noktada lens kullanıyorsak ilk kez çok şanslıyız. Lens kutularına doldurun gitsin. Günlerce yetecek kadar fondötene artık sahipsiniz. Eğer lens kutunuz yok ise Watsons vb yerlerden küçük seyahat kitlerine oldukça uygun fiyata erişebiliyoruz. Nasıl ama? 🙂

3. Şampuanlar Dökülsün mü Valize?

Evet sıra geldi dökülmeyen şampuanlara, asetonlara vs. Öncelikle yapabiliyorsanız bunları da seyahat boylarına indirgeyin. Daha sonra dökülmemelerini sağlamak için oldukça kolay olan yol. Kapak ile gövdenin arasına streç film koymak. Artık asla dökülmeyen şampuanlarınız var. 😀 Hayırlı olsun arkadaşlar.

4. Bak Bu En Sevdiğim – Kolyeler

Bu kolyeleriniz ne yaparsanız yapın karışın. İki methodumuz var artık evde hangisi varsa

  • İlki: Streç filmi düz bir zemine seriyoruz. Üzerine Kolyeleri koyuyoruz. Diğer bir streç filmi de üzerine yapıştırıyoruz. Katlıyoruz. Oldu da bitti.

  • İkincisi: Pipet! Kolyeleri pipetin içine sokuyorsunuz. Sonra klipsleri de kapattık mı? bu iş tamam. Uzun gelirse keserek kısaltabilirsiniz.

5. Plajda Paraları Ne Yapsak?

Islanır mı, çalınır mı fazla düşünmeye gerek yok. Çalınmayacak bir şey lazım bize. Sakız kutusu mesela cepte. Doldur paraları sakız kutusuna, hatta anahtarını da. Sonra da cuppaaa denize gir.

Çok teşekkürler yazımı okuduğunuz için. Daha neler neler var! Yavaş yavaş hepsini paylaşırız. Hiç merak etmeyin. 🙂

Youtube kanalımıza göz atmayı sakın unutmayın. Link burada. 🙂

PS: Instagram’da baya etkiniz gelsenize.

instagram.com/serayinpusulasi

Youtube’u zaten söylemiyorum bile.

youtube.com/serayinpusulasi

Eski Foça gezi notlarım için tık tık.

Related posts

Adrasan – Olimpos – Çıralı | Suluada: Yerli Maldivler

KAMP 101 | Yeni Başlayanlar için Kamp Malzemeleri

Amsterdam Gezi Rehberi | 10 Maddede Amsterdam