Alaçatı Ot Festivali 2018 | İzmir Festivalleri

Eveet uzun süre oldu yazmayalı baya da özlemişim. Videolara yoğunlaşmaktan bazen yazmaya fırsat kalmıyor ama artık daha çok çalışarak yazılarımı da ihmal etmeyeceğim. Hazır yeri gelmişken ay bugün okuyasım yok ben videonu izlerim diyenler varsa buyursunlar. Hiç bir masraftan kaçınmadan “9. Alaçatı Ot Festivali” videomuzu siz izleyebilin diye çektik. 😛 Öyle sadece izlemeyin ama bir de Youtube kanalımıza gelip abone oluverin artık. 🙂

Alaçatı Ot Festivali

Bu sene 9.su düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 5-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Son zamanların en popüler festivallerinden bir tanesi olduğu için de turist akınına uğradı, arka arkaya yığılmış tur otobüslerinden de belli oluyor zaten. Benim ikinci gidişim, artık İzmirli olduk ya her sene gideriz gibi de görünüyor. İzmir’de çok muazzam bir ot kültürü var, şaşarsınız. Radika, arapsaçı, hardal otu, sarmaşık otu, şevketibostan eminim çoğumuz yıllarca ismini bile duymamışızdır. Ben Akdenizli bir kız olarak duymamıştım açıkçası. Ersin İzmirli olduğu için üniversite zamanlarımda tanışabildim ancak bu otlarla. Küçükken enginar görünce ıyy diyen ben enginar delisi oldum çıktım mesela.

Artık ikonik hale gelmiş Alaçatı Ot Festivali Ağacı

 

Alaçatı Ot Festivali’ne dönecek olursak festival Alaçatı çarşısının girişinde başlıyor sonrası bol bol ot. Bence çok güzel bir amaca hizmet ediyor, dediğim gibi yani, onca otun adını bile bilmezken, artık tadını bilebileceksiniz. Her sene farklı bir ot ön plana çıkıyor, geçen sene ısırgan otu iken, bu sene 9. Alaçatı Ot Festivali’nde Sarmaşık otu ile tanıştırdılar. Bence eksik nokta biraz o. Her sene bir konsept yaratıyorlar fakat onun promosyonu diğer otların arasında pek yapılamıyor gibi göründü. Tam enginar zamanı diye midir nedir bilmem ama Urla Enginar Festivali’nden minnacık rol çalarcasına ottan çok enginarlar ve enginar yemekleri vardı ortada. O kadarcık da olsun artık diyelim. 🙂

 

Mis gibi enginarlar karşılıyor bizi

 

Tanesi 1 TL’den enginar gel de alma

 

Çok güzel standlardan bir tanesi

 

Festivale aç gidin 🙂

Festival alanına girdiğinizde sizi enginarlar ve çeşitli otlar karşılıyor tabii ki ama sanmayın ki hepsi bunlardan ibaret, kesinlikle aç gidin festivale çünkü çeşit çeşit enginar yemekleri, ot yemekleri, sarmalar, dolmalar ve pek çok Ege atıştırmalığı sizi bekliyor olacak. Ben böyle elimize alıp tık tık yemeyi çok sevdim mesela. Bana Tayland’da geçirdiğimiz balayımızı hatırlattı. Tayland’da da pek çok insanın evinde mutfak yok bu nedenle sokak yemekleri ile gününü geçiriyorlar. Tayland Sokak Yemekleri videomuz için tık tık. Buldukları yere çöküp veya ellerinde yürüyerek nam nam iki dakikada yemek işini çözüyorlar. İşte Alaçatı Ot Festivali de tam olarak öyle bir yer.

Sarmaşık otu yiye yiye gezdik biz de 🙂

 

Taç takmadan sokaklarda dolaşır mıyım hiç? 🙂

 

Dikkat orkestra çıkabilir! 🙂

 

Etkinlikleri de unutmayalım

Festival programına bakacak olursak, sakız fidanı dikiminden, organik zeytinyağı tadımı, kuşkonmaz ve sarmaşık otlarını tanımaya kadar pek çok workshopa da katılma imkanı sunuyor. Bizim gittiğimiz günün akşamında uçuşumuz olduğu için katılamadık ama seneye katılmayı çok isteriz bu çalıştaylara. İşte tüm program sizlere. Ha unutmadan Google’a o kadar çok tur reklam vermiş ki programa ulaşmak için sayfayı bolca aşağı kaydırmak zorunda kalacaksınız o nedenle siz en iyisi hemencecik Çeşme Belediyesi’nin internet sitesinden bulun programı. 9. Alaçatı Ot Festivali’nin programı ise hemen aşağıda.

 

9. Alaçatı Ot Festivali Programı

 

Alaçatı Ot Festivali İpuçları

  • Ne yapın ne edin, kesinlikle erken saatlerde gidin festivale. Belli bir saatten sonra turlar geliyor ve öğlen saatlerinde artık adım atacak yer de kalmıyor, tadı da çıkmıyor. 10:00-12:00 en ideal saatler.
  • E yukarıda da dedim aç gidin bence atıştırmalıklarla doyun. Çok da kurt gibi aç gitmeyin de malum festival fiyatlar sudan ucuz değil. Siz ayarlarsınız artık.
  • Enginarlar bu sene aşırı uygun fiyatlıydı tanesini 1 TL’den satıyorlardı. Geçtiğimiz senelerde Urla Enginar Festivali’nde tanesi 3 TL’den satılıyor diye baya bir olay olmuştu, belki bunun da bir etkisi olabilir. Öyle kolay kolay da bozulmaz şehir dışından gelenler bence evlerine götürmeli.
  • Hazır gelmişken otlarla bitirmeyin işleri sakızlı dondurmalar, sakız reçelleri dolu her yer denemelisiniz. Acıkmazsınız ama olur da acıkırsanız kumru ve boyozu da sakın unutmayın.
  • Park nereye edeceksiniz onu söyleyeyim, Alaçatı dediğin yer minnacık bi yer, birazcık uzaklaşın arabayla boşluk yerler bulabilirsiniz. Hem de size yürüyüş olur festival alanına kadar. Biz erken  gittiğimiz için güzel bir lokasyon bulduk, oraya koyduk. Size de söyleyeyim. İzmirden gelirken festival alanının 150-200 m gerisinde Proplan reklamını yapan koca bir pet shop var dalın oradan sağa doğru, ilerleyin. Baya bir park yeri var.

Eeee ne duruyoruz? 2019 ajandamıza şimdiden yazalım ot festivalini.

Öptüm hepinizi pusulalar!! 🙂

PS: Instagram’da baya etkiniz gelsenize.

instagram.com/serayinpusulasi

Youtube’u zaten söylemiyorum bile.

youtube.com/serayinpusulasi

Eski Foça gezi notlarım için tık tık.

 

Related posts

Adrasan – Olimpos – Çıralı | Suluada: Yerli Maldivler

KAMP 101 | Yeni Başlayanlar için Kamp Malzemeleri

Amsterdam Gezi Rehberi | 10 Maddede Amsterdam

1 yorum

Eski Foça Gezi Notları | Ege'nin Sevimli Sahil Kasabası | Seray'ın Pusulası 3 Mayıs 2018 - 23:44

[…] Tümü Amerika Asya Avrupa Türkiye En Çok Okunanlar […]

Yorum yap