Gazozcu Münire | İzmir Mekan Önerisi

Herkese merhaba pusulalar, bugün dersimiz: Münire. İstanbul’da yıllarca yaşayıp oo okumak çok güzeldi, harikaydı ama yaşamak mı NO! derken kendimizi İzmir’de bulduk. Biraz daha açarsak Avrupa’da yaşamaya hiç sıcak bakmayan ben, hayallerimi süsleyen Amerika’da yaşama olayımızı beklerken ne yapsak deyip Türkiye’nin Avrupa’sına yerleşelim dedik ve cevap basit selam İzmir! 🙂 

Bakalım daha neler çıkacak altından İzmir?

Madem İzmir’deyim madem pusulayım boş oturmaya gerek yok. Bu blog, mekan önerisi de verecek pek tabii. İzmir’de her yeri biliyorum sanıyordum ama bir keşfe çıktım, neler neler buldum arkadaş. 

İzmir’deki takılmalık en tatlı sokağı keşfettim. Gönül Yazar Sokağı. Bu sokak bizim Karaköy’ün sıkıştırılıp zip haline getirilmiş hali gibi düşünün. Rengarenk sandalye masalar, ışıklar, eskiciler yok yok! Bayıldım. Bu sokağın sonuna doğru ise sizi bi zaman yolculuğuna çıkarmak isterim: Münire. 

Gönül Yazar Sokağı: İtiraf edin gördüğünüz en tatlı sokaklardan biri.

Minnacık bir dükkan. Yanından dikkat etmeden geçseniz sanırsınız ki burası bir eskici. Biraz daha yaklaşacak olursanız burası aslında Eskici, Kahveci, Gazozcu. Biz Ersin’le tam bir gazoz delisiyiz. Nerede yeni gazoz görsek tadarız. Münire’yi duyduğum gibi çıktık evden. 15 dk içinde kendimizi Münire’de bulduk.

Keşke benim de böyle bir dükkanım olsaydı diyenler???

Mekanın samimi işletmeciyle başladık muhabbete. Mekanın sahibi Özgür Bey’de bizim gibi İstanbul’dan göçmüş. Antikaya olan merakından dolayı da böyle bir fikir gelmiş aklına ve görebileceğiniz en sevimli mekanlardan bir tanesini açmış. Münire Özgür Bey’in babaannesinin ismiymiş. Hem eskilerden bir isim, hem de babaanne ismi olunca cuk oturmuş isim dükkana.

NE İÇMELİ?

Bunlar sadece eski boş şişeler 🙂

Mekan minnacık 4-5 masalı bir mekan. Yer bulursanız kendinizi şanslı hissedeceğiniz cinsten. Kahveleri de güzeldir elbet ama gazozcu bulmuşken gazoz içmeden olmaz. Aklınıza gelen her gazoz var. 30’dan sonra çeşitleri saymayı bırakmışlar. Popülerlere gelecek olursak, mesela Niğde gazozu yok. Onu her yerde bulabilirsiniz diyor işletmeci, bizde olmayanları için diye devam ediyor. Müthiş! E öneri diyoruz. Bildiklerimizi sayıyoruz. Zafer, Alaçatı, Huzur, Beyoğlu, Suga olmasın diyoruz. Frambuaz gibi bilinen aramolarda olmasın deyince hemen ilgimizi çeken iki gazozla geliyor.

  1. Hindistan cevizi aromasıyla Bor Gazozu
  2. Ananas aromasıyla Yeni Zafer Gazozu

Geldi leblebiyle birlikte gazozlarımız. Oh muhteşem ikili! Zafer gazozunu bilenler vardır ama Yeni Zafer’i hiç duymuş muydunuz? Ben duymamıştım. Zafer’le baya baya davalıkmış zaten. Ayrılıp Yeni Zafer’i kurmuş. Ananas aromasıyla bu gazoz beni mest etti. Ne desem? Çocukluğumuzun lezzeti Capri-Sun’lı gazoz gibi bir tadı var. 🙂 Benim önerim kesinlikle bu olur. Hindistan cevizli gazoza gelecek olursak, yoğun hindistan cevizi severseniz alın derim. Cocostar’lı gazoz gibi bir şey bu da. Size anlatacağım diye ne benzetmeler kullanıyorum. 🙂 Ben onu da severek içtim ama herkese göre olmayabilir Bor Gazoz’u. Bir sonraki gidişimde çikolatalı gazoz varmış, onu denemek istiyorum. Bizden önce denerseniz nasıl olduğunu yorum olarak bırakmayı unutmayın. 🙂 

Gözümü kapattım ve öneriyorum. 🙂

FİYATLAR NE DURUMDA?

Fiyatlara gelecek olursak gazoz fiyatları 7 TL, bir şekerli içecek o kadar tuzlu olur mu dedirtecek cinsten. 🙂 İşte atmosfere ve normalde bulamayacağınız gazozlara veriyorsunuz parayı diye düşünün. 🙂 Kahve fiyatları ise 7-8 TL arasında değişiyor. Antika bir şeyler alırım derseniz de çoook çeşit var. Ne desem yalan, çünkü bir gördüğünüz ürünü bir daha gittiğinizde bulamayabilirsiniz. Münire’nin dekorları satılık. 🙂 Dekor sürekli değişiyor. 

İşte size çeşit çeşit kahvelerin fiyat listesi

MÜNİRE'YE DAİR FAYDALI BİLGİLER
  • Pazar günleri 23:00, diğer günler 22:00’a kadar açık 
  • Adres: Konak Mahallesi, Alsancak mah.1484 sk n:4 konak/İzmir, 35220 İzmir
  • Telefon:  0535 259 68 46
  • Motto: Eskici, Kahveci, Gazozcu

Bu arada, “olursa olur, olmazsa gazoz içeriz.” deyip yazıyı sonlandırıyorum. Sizin gazoza var mıdır ilginiz veya bildiğiniz benzer mekanlar varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. 🙂 

Bizi daha yakından tanıyabilmek için bizi Instagram ve Youtube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Instagram: @serayinpusulasi

www.instagram.com/serayinpusulasi

Youtube: Seray’ın Pusulası

www.youtube.com/serayinpusulasi

Sakız Adası rehberim için tık tık: http://serayinpusulasi.com/sakiz-adasi/

 

 

Related posts

Adrasan – Olimpos – Çıralı | Suluada: Yerli Maldivler

KAMP 101 | Yeni Başlayanlar için Kamp Malzemeleri

Amsterdam Gezi Rehberi | 10 Maddede Amsterdam