Merhaba pusulalar son zamanlarda kamp tatili ile ilgili çok mesaj alıyorum. Bizim Türkiye’de pek kamp deneyimimiz olmadı ancak Yunanistan ve Amerika‘daki kamp deneyimlerimiz için ülkelerin üzerlerine tıklayabilirsiniz. Bugün size keyif kampı yapmak isteyenler için gerekli kamp malzemelerinin listesini oluşturdum. Genelde Decathlon ve İkea ürünleri var linkleri de ekledim ki rahat rahat ulaşın ürünlere. Daha ne yapayım. 🙂 Yine her zamanki gibi okumakla uğraşmayayım, izleyeyim derseniz buyrun Youtube videomuz.
Bizim kamp tatillerimiz keyif kampı şeklinde oluyor. Yani aracımızla gidiyoruz ağırlık problemimiz olmuyor, bagaja mutfağı sığdırıyoruz gibi. Sırt çantasıyla gezenlerden ziyade keyif kampı yapmak isteyenler için daha uygun bir rehber olacaktır. KEYİF KAMPI yapacağım diyenler gelsin! Ben zor koşul kamplarını bilemiyorum. Onu bilenlere danışalım. 🙂 Lafı uzatmadan kamp malzemelerimize başlayalım!
1. Çadır ve Çekiç
Olmazsa olmaz ilk maddemizden başlayalım. Gittiğiniz kamp yerinde çadır da kiralayabilirsiniz. Biz hiç denemedik ama yapan arkadaşlarımız var. Bence onun yerine uzun vadede bir çadır edinmek daha karlı. Biz Decathlon ürünlerini severek kullanıyoruz, o nedenle benim kefil olabileceğim ürünler onlar. En uygun fiyatlı çadırlarıyla bile başlasanız iş görecektir kesinlikle.
Biz Arpenaz 2XL çadırını kullanıyoruz. Yaklaşık 6 sene önce aldık ve hala sapasağlam, pek de hasar göreceğini sanmıyorum. 2 kişi için oldukça geniş bir çadır. Havalandırması çok güzel, sinekliği var. 2 adet de cebi var. 🙂 Yani yok yok yeni başlayanlar için bizce çok güzel bir çadır. Fiyatı da Decathlon’da 189 TL idi ama şu an internet sitelerinde bulamıyorum kalkmış olabileceğini düşünüyorum. Benzer özelliklerde ARPENAZ FRESH & BLACK KAMP ÇADIRI 2 kişilik çadırı önerebilirim. Decathlon’da 249 TL.
Kamp alanına giderken unutmamak gereken diğer bir husus çekiç! Çekiç ile çadırın içinden çıkan kazıkları toprağa monte ediyorsunuz o nedenle çekiç yanınıza almanızı öneriyorum. Oradan bulacağınız taş da işinizi görür ancak çekiç büyük rahatlık oluyor.
2. Şişme Mat
Bence en önemli konu kesinlikle yatak. Adı üstünde keyif kampı dedik. Biz sürekli kamp tatili yapmıyoruz çok arada sırada yaptığımız için bizim için ekstra keyifli oluyor. Hatta bazen 5 yıldızlı bir oteldense kampta kalmayı daha çok seviyorum çünkü kendi yatağınızda kendi nevresimlerinizin üzerinde yattığınız için tertemiz oluyor. 😀
Kampta yattığın yer de rahat olsun be arkadaşım. Dediğim gibi bizim için ağırlığın önemi olmadığından dolayı biz şişme mat tercih ediyoruz. Çok rahat oluyor. Hiç bir şekilde yer ile temasınız olmuyor. Yerin soğuğundan veya neminden etkilenmiyorsunuz. Evinizdeki yatakta yatar gibi mışıl mışıl uyuyorsunuz. Bizim modelimize ulaşmak için resme tıklayın. 🙂
3. Kamp Lambası
Olmazsa olmaz temel materyallerden bir tanesi. Hem çadırınızın içinde lazım hem de kamp alanında dışarıda otururken mutlaka yanınızda bulunmalı. Noktasal değil bölgesel bir aydınlatma yapar. Yani bulunduğunuz ortamı aydınlatır. Benim en sevdiğim şey çadırların üstündeki lamba asma ipleri/kancalarıdır. Çok akıllıca bulurum. 😀
- Bizdeki model BL 100 , fiyatı 49.99 TL, pil ile çalışıyor.
- Yeni çıkan modellerde ise dikkat çeken usb şarj girişi olan BL 50 modeli, fiyatı 89,99 TL ve şarj edilebiliyor.
- Her ikisinde de 3 farklı mod var. Kırmızı ışık, loş beyaz ışık ve daha parlak beyaz ışık olmak üzere. Pilli modelin ışık gücü daha fazla ve pil ömrü daha uzun o nedenle hala pilli model tercih sebebim olurdu benim için. Diğer türlü şarj etmeyi unuttuysam, şarj etmek pil almaktan daha zor geleceği anlar olacaktır. 🙂
4. Minik El Feneri
Çadır lambası bulunduğunuz ortamı aydınlatmak için, minik el lambaları ise tuttuğunuz yeri aydınlatır. Gece yürürken kullanmanız için idealdir, karanlıkta yürürken çadır iplerine takılmanızı istemem hiç. Biz bizimkileri nereden almıştık, tam olarak hatırlayamıyorum.
Fakat size uygun fiyatlı el feneri önerim: Decathlon’da 14,99 TL’ye Forclaz Dinamolu El Feneri olacaktır. Hem pil derdi yok, çevirerek rahatlıkla şarj edebiliyorsunuz, hem de küçük. Işık gücü de yeterli.
Daha güçlü bir şey almak isterim derseniz de tercihim: Decathlon’un en çok satan ürünü DYNAMO 700 USB EL FENERİ olabilir.
5. Kamp Sandalyesi ve Hamak
Kamp sandalyesi günün en keyifli anlarında, yani kampta akşamları yıldızları izlerken ya da yemek, meyve, dondurma yerken en büyük yardımcınız olacaktır. Biz kamp sandalyelerini genelde Migros’un indirimlerinden yakalıyoruz. 60 TL üzeri alışverişte 9 TL’ye satıyorlar. O zaman stokluyoruz. Fakat bu bahsettiğim, genelde de etrafta sıklıkla bulunan kamp sandalyeleri malesef çok kaliteli olmuyor. Bir kaç oturmadan sonra pert oluyor diyebiliriz. Kızlar oturunca bir şey olmuyor ama erkekler oturunca bozuluyor diyebilirim genel olarak. 😀
Biz devamlı kamp sandalyesi almaktan bıktığımız için Decathlon’un kamp sandalyesini almaya karar verdik. Yorumları okudum çok güzel yorumlar vardı. Zaman geçtikçe burayı güncellerim kamp sandalyesi ile ilgili. Bizim aldığımız model bu. Size de önerim uygun fiyatlı piyasadakilerden de olsa, Decathlon gibi orta fiyatlılardan da olsa, ya da çok daha pahalı olsun farketmez içecek koyma bölümü olanları tercih etmek çok iyi oluyor.
Hamak konusuna gelince bizce düzgün bir hamak almakta fayda var. En ince ipli hamakları aldığınızda canınız çok yanıyor, keyif birden bire eziyete dönüşüyor. Bu nedenle güzel bir hamak almakta fayda var. Bence ipli değil, kumaş olanları tercih edin. Decathlon’daki bu model güzel görünüyor.
5. Kamp Masası
Kamp masası da önemli bir konu. Dediğim gibi biz sık sık kamp yapmadığımız için, ya da kamp alanında pek yemek yapmadığımız için almamıştık. Fakat artık biz de aldık çünkü geçen kampta arka çadır komşularımızın akşam keyifleri hoşumuza gitti. Bizim tercihimiz Decathlon’dan katlanabilir masa oldu. 2 kişi için gayet uygun bir kamp masası 4 kişi de kullanabilirsiniz. Fiyatı 174.99 TL.
Daha farklı bir şeyler tercih etmek isteyenler içinse en güzel opsiyon alüminyum katlanır masalar oluyor. Gittigidiyor’da böyle bir opsiyon buldum. Bu da olabilir.
6. Piknik Buzluğu
Buzluk bizce önemli bir ayrıntı. Marketlerden alacağınız buzları buzluğunuzun içerisine atarak içeceklerinizi ve yiyeceklerinizi serin tutabiliyorsunuz daha ne olsun? Atın bagaja gelsin sizinle. =)
Bizimki eski bir soğutucu, hala iş gördüğü için kullanmaya devam ediyoruz ama daha güzel teknolojiye sahip buzluklar da yok değil. Hem onlar daha hafif, hem de daha efektif oluyor. Sırt çantası şeklinde soğutucular bile var. Onlara göz atmak için de bu linke tıklayabilirsiniz.
7. Mutfak (Kamp Mangal Malzeme Listesi)
Bununla ilgili önemli bir ipucum var. Bütün mutfak malzemelerinizi büyükçe bir kutuya koyun ya da koli bile olur. Biz akarsa bagaja sıkıntı yaratmasın diye İkea’nın SAMLA model plastik kutularından kullanıyoruz.
İçerisine;
- Küçük bir mangal ( Mangal’ı ormanlarda değil, belirlenen güvenli bölgelerde söndüğüne emin olacak şekilde yakmak gerekiyor.)
- Piknik tüpü, minik tencere ( Eğer yemek yapmak isterseniz. )
- Termos
- Piknik Örtüsü
- Baharatlar
- Küçük bir şişede yağ
- Eldiven
- Tabak, çatal, bıçak, bardak
- Keskin bıçak
- Maşa
- Kağıt Havlu
- Islak Mendil
- Çöp Poşeti
- Buzdolabı Poşeti
Ekstra:
Bizim Metro Market’ten aldığımız etin pişme derecesini ölçen aletler var. O tarz bi alet de götürebilirsiniz. Bu alet sayesinde tavuk, kuzu ya da dana etinin pişme derecesini ölçebiliyorsunuz. Az pişmiş, orta az, orta ya da çok mu pişmiş istiyorsunuz. Takın bu küçük sevimli aletleri ve ölçmeye başlayın. 🙂
8. Kampların korkulu rüyası Sinekler
Ben sivrisineklerden nefret ediyorum o yüzden mutlaka sinek kovucu gerekiyor bana.
Bana göre alınabilecek 4 seçenek var.
- Klasik markaların Sinkov’ları
- Chicko ya da Dalin gibi bebekler için üretilen daha temiz içerikli sinek kovucular
- Organik Sinek Kovucular
- Evde yapılabilecek organik sinek kovucular
Kamp için Evde Yapılabilecek Organik Sinek Kovucular
- Kaynar suyun içerisine damlattığınız bir iki damla lavanta yağı sivrisineklerinizi kaçıracaktır
- Fısfıslı kolonya şişelerinin içerisine 1 parmak karanfil doldurup beklemeye bırakıyorsunuz. Kolonya kahverengi halini aldığında kullanıma hazır demek oluyor.
9. Kamp için Çamaşır İpi
Kamp alanında unutulmaması gereken bir diğer şey kesinlikle çamaşır ipi. Islak mayo ve havlularınızı kurutmanız için şart olan bir şey. Bunun için klasik naylon çamaşır iplerinden alıp götürebilirsiniz. Size yakın iki ağaca bağlayabilirsiniz.
10. Bakım Çantası
Bir bakım çantası hazırlayın kendinize.
İçerisine;
- Mini boy şampuan ve saç kremi
- Duş jeli
- Saç şekillendirici
- Diş macunu
- Diş fırçası
- Jilet
- Gece ve gündüz kremleriniz
- Yara bandı
gibi seyahat boyu ürünler yerleştirin. Bu sizin genel olarak banyoya gittiğinizdeki elinizde bulunması gereken her şeyi kapsayan bir çanta olsun. Çanta demişken makyaj çantası gibi bir şeyden bahsediyorum eğer sırt çantası büyüklüğünde bir bakım çantası alacak kadar kokoşsanız bilemem. 😀 Şaka bir yana her şeyi topluca bir arada taşıyıp banyo çantası oluşturmak işinizi çok kolaylaştıracaktır.
Ekstra:
Kızlar için ise ekstra bir de makyaj çantası olacaktır. Onu söylemeye bile gerek yok ama her birini tek bir çantada taşımanın öneminden bahsetsem yeterli bence. 🙂 Benim için tatilde makyaj renkli bir güneş kremi ve bir rimelden ibaret olsa da her şeyi götürüyorum yanımda 😀
BONUS
Yanınıza alacağınız minik bir tavla, oyun, kitap ve dergi de kampın olmazsa olmazları arasında. Özellikle kampta kitap okumanın keyfi başkadır onu da sakın unutmayın. 🙂
Benim 10 maddede verdiğim kamp malzeleri listem bu şekildeydi. Umarım keyifle okumuşsunuzdur. Sorularınız ya da eklemek istedikleriniz varsa yorumlarda buluşalım.
Bu arada Akyaka’daki kamp alanı Türkiye’nin en güzel kamp yerlerinden bir tanesi.
Akyaka gezi rehberi için tıklayın.
PS: Instagram’da baya etkiniz gelsenize.
Youtube’u zaten söylemiyorum bile.
1 yorum
[…] Kamp Pusulası […]